Sýrová terina s ořechy a švestkami v portském víně

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky a vlašské ořechy zalijeme portským vínem a necháme je přes noc marinovat.
  • 2
    Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.
  • 3
    Plísňový sýr nivu rozmačkáme vidličkou, dáme do mixéru, přilijeme polovinu teplého zeleninového vývaru a rozmixujeme, potom krém dáme do mísy. Druhou polovinu vývaru přihřejeme, osolíme podle chuti, vymačkanou želatinu v teplém vývaru rozpustíme a zamícháme do sýrového krému. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a pomalu ji vmícháme do vychlazeného sýrového krému, který rozdělíme na 3 části.
  • 4
    Formu na terinu vymažeme olejem a naplníme 1/3 krému. Dáme ho na 20 minut chladit. Pak na ztuhnutou směs naneseme polovinu švestek a zakryjeme 2/3 krému a znovu dáme chladit na 20 minut. Na tuto vrstvu krému pak rozložíme marinované ořechy se švestkami a zakryjeme zbývajícím krémem. Povrch uhladíme, formu zakryjeme a necháme přes noc v chladničce.
  • 5
    Druhý den sýrovou terinu nakrájíme na porce a podáváme s omytými hrozny vína.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.