Sýrová terina s ořechy a švestkami v portském víně
25 min.

Ingredience
- krém
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2,5decilitryVývar zeleninový
- 4plátkyŽelatina
- 1špetkaSůl
- marináda
- 175gramůŠvestky sušené
- 60gramůOřechy vlašské
- 10lžicVíno portské
- na vymazání
- příloha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky a vlašské ořechy zalijeme portským vínem a necháme je přes noc marinovat.
- 2Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.
- 3Plísňový sýr nivu rozmačkáme vidličkou, dáme do mixéru, přilijeme polovinu teplého zeleninového vývaru a rozmixujeme, potom krém dáme do mísy. Druhou polovinu vývaru přihřejeme, osolíme podle chuti, vymačkanou želatinu v teplém vývaru rozpustíme a zamícháme do sýrového krému. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a pomalu ji vmícháme do vychlazeného sýrového krému, který rozdělíme na 3 části.
- 4Formu na terinu vymažeme olejem a naplníme 1/3 krému. Dáme ho na 20 minut chladit. Pak na ztuhnutou směs naneseme polovinu švestek a zakryjeme 2/3 krému a znovu dáme chladit na 20 minut. Na tuto vrstvu krému pak rozložíme marinované ořechy se švestkami a zakryjeme zbývajícím krémem. Povrch uhladíme, formu zakryjeme a necháme přes noc v chladničce.
- 5Druhý den sýrovou terinu nakrájíme na porce a podáváme s omytými hrozny vína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.