Sýrová žemlovka
45 min.
Ingredience
- 500gramůChléb toastový
- 300gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2kusyVejce slepičí
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2gramyMuškátový oříšek
- 5decilitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1055 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
63 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Plátky toastového chleba naskládáme střídavě s plátky sýra do máslem vymazaného pekáče. V misce rozšleháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a směsí zalijeme pekáč. Poklademe plátky másla a necháme ve středně vyhřáté troubě zapéct 30 minut. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.