Sýrové a bramborové suflé

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
979 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na nákyp vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • 2
    V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory, dokud nezměknou, poté je rozmačkáme na kaši, přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do kaše všleháme žloutky, přidáme čedar, plísňový sýr a sýr gruyére a promícháme. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do bramborové kaše. Bramborovou směsí naplníme formu na nákyp.
  • 4
    V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 220 stupňů.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.