Sýrové brambory nadýchané
45 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 75gramůSýr Gruyére
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 1hrnekOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1225 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
119 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
222 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme nakrájené brambory na kosty 10 minut. Poté scedíme a dáme stranou.
- 2V míse smícháme smetanu a švýcarský sýr, vmícháme cayenský pepř a sůl. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do smetanově sýrové směsi. Přidáme vařené brambory a ve směsi je obalíme.
- 3Rozehřejeme olej ve fritovacím hrnci a osmažíme sýrové brambory 4 minuty, dokud nezhnědnou.
- 4Poté je necháme okapat, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.