Sýrové halušky s osmaženou cibulkou
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžícePažitka
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
31 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec, 1/8 l vody a lžičky soli vypracujeme tužší těsto, které se odlepuje od stěn mísy a dělá bubliny. Těsto vyklopíme na prkénko a nožem odkrajujeme halušky přímo do vařící osolené vody. Halušky vaříme asi 3 minuty a když vyplavou, vyjmeme je a prolijeme studenou vodou.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova.
- 3Okapané halušky a nastrouhaý sýr smícháme a krátce opečeme. Posypeme cibulkou, opepříme a ozdobíme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.