Sýrové kjuftěty s omáčkou
35 min.
Ingredience
- karbanátky kjuftěty
- 1kusCibule
- 150gramůHovězí maso mleté
- 150gramůVepřové maso mleté
- 150gramůSýr balkánský
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,75lžíceSůl
- 150gramůSkopové výsekové
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- rajčatová omáčka
- 1kusCibule
- 1kusOkurky nakládané
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,75lžičkaSůl
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusČesnek
- 150gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí i vepřové maso dobře promícháme s drobně nakrájenou cibulí, umletým jehněčím masem, solí, pepřem, kmínem, přidáme sýr nakrájený na kostičky.
- 2Znovu dobře promícháme a vytvarujeme menší karbanátky, které usmažíme na pánvi v oleji.
- 3Dobře propečené karbanátky (kjuftěty) mají zlatohnědou barvu (sýr je uvnitř rozehřátý). Smažíme je z každé strany přibližně 5 - 7 minut.
- 4Připravíme si studenou rajčatovou omáčku: Do misky dáme rajčatový protlak, který smícháme s olejem, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, cukr a nadrobno nakrájenou kyselou okurku, dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.
- 5Omáčku podáváme v misce zvlášť a kjuftěty si v ní namáčíme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.