Sýrové koblihy Vinzel
25 min.
Ingredience
- 600gramůSýr Moravský bochník 45%
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 3gramyPepř černý mletý
- 6gramůSůl
- 2gramyMuškátový oříšek
- 200gramůChléb toastový
- 50mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůGriotka
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme nastrouhaný sýr, mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a muškátový oříšek, zalijeme vínem a třešňovicí a vypracujeme do hladkého těsta. Z toastového chleba vykrájíme kolečka o průměru 8 cm, na ně navršíme sýrovou směs a osmažíme v dostatečném množství oleje jako koblihy dozlatova.
- 2Necháme na sítu okapat a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.