Sýrové krokety z čedaru

32 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
567 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bešamel zahřejeme, zjemníme smetanou, přimícháme žloutek, stále zahříváme, až zhoustne. Nevaříme, žloutky by se srazily. 200 gramů čedaru nastrouháme a 150g nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Do mísy nasypeme strouhaný i krájený čedar, přidáme vychladlý bešamel, sůl, pepř, muškát, důkladně promícháme a vypracujeme tužší těsto. Necháme v lednici ztuhnout.
  • 3
    Z těsta tvoříme krokety, které namáčíme v rozkvedlaném vejci, obalujeme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  • 4
    Podáváme jako teplou přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.