Sýrové krokety z čedaru
32 min.
Ingredience
- 100gramůBešamel
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 350gramůSýr Čedar
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůStrouhanka
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramMuškátový oříšek
- 60gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
567 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bešamel zahřejeme, zjemníme smetanou, přimícháme žloutek, stále zahříváme, až zhoustne. Nevaříme, žloutky by se srazily. 200 gramů čedaru nastrouháme a 150g nakrájíme na kostičky.
- 2Do mísy nasypeme strouhaný i krájený čedar, přidáme vychladlý bešamel, sůl, pepř, muškát, důkladně promícháme a vypracujeme tužší těsto. Necháme v lednici ztuhnout.
- 3Z těsta tvoříme krokety, které namáčíme v rozkvedlaném vejci, obalujeme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- 4Podáváme jako teplou přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.