Sýrové řízky na tagliatelle

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
31 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nařízneme rajčata křížem, přelijeme vroucí vodou, zchladíme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Vykrojíme zbytky po stopkách, dužinu nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej, krátce na něm podusíme mrkev, cibuli a česnek. Vmícháme rajský protlak, přilijeme vývar, okořeníme tymiánem, solí a pepřem. Zakryté při mírné teplotě vaříme přibližně 10 minut, nakonec přidáme rajčata. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody na skus.
  • 2
    Řízky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce, na druhý talíř nasypeme Parmezán. Řízky obrátíme napřed ve vejcích, pak v sýru a panádu pevně přitiskneme. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, máslo a řízky opékáme při střední teplotě po každé straně 3 - 4minuty. Těstoviny slijeme, krátce necháme okapat a smícháme s rajčatovou omáčkou. Těstoviny rozdělíme na talíře, na ně úhledně upravíme krůtí řízky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.