Sýrové těstoviny "passatelli" s baby špenátem

37 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si těsto: do mísy nasypeme strouhanku, nastrouhaný český parmazán Gran Moravia, mouku, nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, sůl a špetku skořice. Vše promícháme, pak do středu sypké směsi rozklepneme 5 celých čerstvých vajec. Těsto promícháme a důkladně propracujeme. Do hrnce si nalijeme 2.5-3l vody se solí. Jakmile se voda začne vařit, dáme těsto do strojku na těstoviny - pasírky a těsto propasírujeme do vroucí vody. Tenké nudle promícháme, vaříme 1-2 minuty. pak je hned slijeme a v sítu je necháme okapat.
  • 2
    Omytý baby špenát dáme do síta a spaříme ho vroucí vodou. Očištěnou šalotku a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. V rendlíku na rozehřátém oleji cibuli s česnekem zpěníme, přidáme baby špenát, ochutíme ho solí, pepřem a pod poklicí ho krátce podusíme. Přidáme smetanu, promícháme, necháme 2-3 minuty špenát odstavíme z plotny.
  • 3
    Omytá cherry rajčata osušíme a rozkrájíme na poloviny. Na talíře rozdělíme těstoviny "passatelli", na ně do středu dáme baby špenát se smetanou, okolo rozložíme poloviny cherry rajčat, vše posypeme troškou nastrouhaného sýra a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.