Sýrovo-houbové placičky
45 min.
Ingredience
- 300gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyRohlíky bílé
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5decilitrMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceStrouhanka
- 150gramůSýr Parmezán
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
54 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nahrubo pokrájíme. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno.
- 2V pánvi si na rozpáleném másle podusíme cibuli, pak k ní přidáme houby, osolíme je, opepříme a dusíme do doby, dokud se z nich neodpaří voda.
- 3Rohlíky nebo žemle pokrájíme, dáme do misky, zalijeme smetanou a mlékem. Pečivo rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, strouhanku a nahrubo nastrouhaný parmezán. Pak přidáme houby s cibulí a vše smícháme v husté těsto.
- 4V pánvi si rozpálíme olej. Těsto nabíráme malou naběračkou, vkládáme ho do rozpáleného tuku, tvarujeme malé placičky a opékáme po obou stranách dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.