Sýrovo-krupicové krokety
40 min.

Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůPšeničná krupice
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
42 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
976 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do vařícího osoleného mléka přisypeme za stálého míchání krupici a uvaříme kaši.
- 2Po vychladnutí do kaše vmícháme celá vejce, nastrouhaný sýr a podle chuti pepř.
- 3Ze vzniklého tužšího těsta ukrajujeme kousky, z nich tvarujeme krokety o průměru asi 2 cm a délce přibližně 5 cm. Obalíme je ve strouhance a osmažíme v rozehřátém oleji na pánvi ze všech stran.
- 4Podáváme jako přílohu k dušené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.