Sýrovo-rajčatové suflé

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
72 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
864 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190C.
  • 2
    4 menší zapékací misky vymažeme máslem a do každé nasypeme trochu nastrouhaného parmazánu.
  • 3
    V kastrůlku rozpustíme zbytek másla, nasypeme mouku a mícháme až vznikne hladká hmota. Odstavíme a vlijeme horkou smetanu. Ochutíme solí a pepřem, vrátíme na sporák a mícháme dokud se hmota nezačne vařit.
  • 4
    Znovu odstavíme a postupně vmícháme žloutky, nahrubo nastrouhaný čedar, hořčici a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
  • 5
    Vzniklou hmotu rozdělíme do zapékacích misek, poklademe rozpůlenými rajčátky, posypeme zbytkem parmazánu a pečeme cca 15min. Poté teplotu snížíme na 180C a pečeme dalších cca 5-10min až povrch zpevní.
  • 6
    Suflé podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.