Sýrovo-rajčatové suflé
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 200gramůSýr Čedar
- 1lžičkaHořčice
- 100gramůSýr Parmezán
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 375mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 45gramůMáslo čerstvé
- 300gramůRajčata Cherry
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
72 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
864 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190C.
- 24 menší zapékací misky vymažeme máslem a do každé nasypeme trochu nastrouhaného parmazánu.
- 3V kastrůlku rozpustíme zbytek másla, nasypeme mouku a mícháme až vznikne hladká hmota. Odstavíme a vlijeme horkou smetanu. Ochutíme solí a pepřem, vrátíme na sporák a mícháme dokud se hmota nezačne vařit.
- 4Znovu odstavíme a postupně vmícháme žloutky, nahrubo nastrouhaný čedar, hořčici a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
- 5Vzniklou hmotu rozdělíme do zapékacích misek, poklademe rozpůlenými rajčátky, posypeme zbytkem parmazánu a pečeme cca 15min. Poté teplotu snížíme na 180C a pečeme dalších cca 5-10min až povrch zpevní.
- 6Suflé podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.