Sýrový dezert s bylinkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 150gramůSýr kozí
- 400gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMed včelí
- 120gramůŠpenátový protlak mražený
- 1kusHrušky
- 130mililitrůVíno bílé
- 1kusHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1kusŠalotka
- 250mililitrůVývar slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
50 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny namočíme do studené vody a rozpustíme. Sýr rozmixujeme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, vmícháme želatinu a med.
- 2Špenát rozmixujeme a smícháme s 1/4 sýrového krému.
- 3Hranatou podlouhlou formu vyložíme fólií. Na dno urovnáme 1/3 sýrového krému, na něj navršíme špenátový krém a navrch naneseme zbylý sýrový krém. Necháme asi 2 hodiny v chladničce.
- 4Hrušku oloupeme, nakrájíme na plátky, povaříme ve 100 ml vína s hřebíčkem a skořicí.
- 530 ml vína svaříme s nasekanou šalotkou na polovinu, přilijeme vývar a znovu svaříme. Vmícháme 250 ml smetany, necháme vychladnout.
- 6100 ml smetany ušleháme a vmícháme spolu s nasekanými bylinkami do vývaru. Osolíme a ochutíme citronovou šťávou.
- 7Sýrový dezert nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s hruškou a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.