Sýrový dezert s bylinkovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
50 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny namočíme do studené vody a rozpustíme. Sýr rozmixujeme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, vmícháme želatinu a med.
  • 2
    Špenát rozmixujeme a smícháme s 1/4 sýrového krému.
  • 3
    Hranatou podlouhlou formu vyložíme fólií. Na dno urovnáme 1/3 sýrového krému, na něj navršíme špenátový krém a navrch naneseme zbylý sýrový krém. Necháme asi 2 hodiny v chladničce.
  • 4
    Hrušku oloupeme, nakrájíme na plátky, povaříme ve 100 ml vína s hřebíčkem a skořicí.
  • 5
    30 ml vína svaříme s nasekanou šalotkou na polovinu, přilijeme vývar a znovu svaříme. Vmícháme 250 ml smetany, necháme vychladnout.
  • 6
    100 ml smetany ušleháme a vmícháme spolu s nasekanými bylinkami do vývaru. Osolíme a ochutíme citronovou šťávou.
  • 7
    Sýrový dezert nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s hruškou a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.