Sýrový koláč s avokádovou pěnou

52 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší mísy prosejeme 175 g hladké mouky, smícháme s 1/2 lžíce nastrouhané citronové kůry, 1/2 lžíce krupicového cukru, přimícháme 60 g nastrouhaného sýra Čedaru.
  • 2
    40 g změklého másla nakrájíme na malé kousky a pomocí vidličky těsto zhruba zpracujeme. Pak pomalu přiléváme 2 lžíce studené vody s rozmíchaným žloutkem. Promícháme a těsto dobře uhněteme. Těsto musí být polotuhé, hladké a vláčné. Nesmí se lepit.
  • 3
    Na mírně pomoučeném vále těsto zformujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
  • 4
    Nastříháme pečící papír velikosti pečící formy. Těsto položíme na střed papíru, vyválíme plát o síle 3-4 mm.
  • 5
    Pokud se těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar.
  • 6
    Placka by měla být vždy alespoň o 2.5 cm větší, než je forma plechu (průměr 22-23 cm).
  • 7
    Pečící papír s těstem lehce přeneseme na koláčovou formu (pečící papír odložíme). Okraje těsta přitiskneme vidličkou o okraje formy. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15-17 minut. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 8
    Připravíme avokádový krém. 5 kusů avokáda omyjeme, oloupeme, zbavíme pecek a pokrájenou dužinu dáme do mísy. Přidáme sýr Lučinu, majonézu, sůl, citronovou šťávu a krém vyšleháme do hladka. Omyjeme petrželku a drobně ji pokrájíme. Pak ji zamícháme do avokádového krému. Kiwi omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 9
    Na koláčový korpus naneseme krém. Ozdobíme ho krabím masem a plátky kiwi. Koláč nakrájíme a podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.