Sýrový mazanec

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
389 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do horké smetany postupně a za stálého míchání přisypeme 250 gramů mouky, dobře promícháme, odstavíme a necháme chladnout. Přidáme vejce, droždí, zbytek mouky, ochutíme mletým hřebíčkem, špetkou šafránu, nakonec přidáme strouhaný ementál a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
  • 2
    Formu na bábovku nebo na dort vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 až 50 minut.
  • 3
    Mazanec vyklopíme, naporcujeme a podáváme vychladlý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.