Sýrový mazanec
75 min.
Ingredience
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 330gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůDroždí
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2gramyHřebíček
- 1špetkaŠafrán
- 30gramůTuk
- 40gramůStrouhanka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
389 mg
Postup přípravy
- 1Do horké smetany postupně a za stálého míchání přisypeme 250 gramů mouky, dobře promícháme, odstavíme a necháme chladnout. Přidáme vejce, droždí, zbytek mouky, ochutíme mletým hřebíčkem, špetkou šafránu, nakonec přidáme strouhaný ementál a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
- 2Formu na bábovku nebo na dort vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 až 50 minut.
- 3Mazanec vyklopíme, naporcujeme a podáváme vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.