Sýrový nákyp s rýží a šunkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
130 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži několikrát spaříme, vsypeme do osolené vařící vody a za občasného zamíchání uvaříme doměkka.
  • 2
    Měkkou rýži scedíme a po okapání promícháme s nastrouhaným čedarem a kořením. Střídavě s plátky moravského bochníku a šunky urovnáme rýži do máslem vymaštěné nákypové formy. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
  • 3
    Upečený nákyp necháme asi 10 minut prochladnout ve formě, nakrájíme na porce a podáváme s nahřátým kečupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.