Sýrový nákyp s rýží a šunkou
60 min.
Ingredience
- 250gramůRýže loupaná
- 100gramůSýr Čedar
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Moravský bochník 45%
- 200gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
130 mg
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži několikrát spaříme, vsypeme do osolené vařící vody a za občasného zamíchání uvaříme doměkka.
- 2Měkkou rýži scedíme a po okapání promícháme s nastrouhaným čedarem a kořením. Střídavě s plátky moravského bochníku a šunky urovnáme rýži do máslem vymaštěné nákypové formy. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
- 3Upečený nákyp necháme asi 10 minut prochladnout ve formě, nakrájíme na porce a podáváme s nahřátým kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.