Sýrový nákyp z těstovin
125 min.
Ingredience
- Příprava
- Servírování
- Těstoviny
- 400gramůTěstoviny penne
- 1litrVoda pitná
- 1,2lžičkySůl
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
- 350gramůSýr Ricotta
- 1lžíceBazalka
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůMozzarella
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
663 mg
Postup přípravy
- 1Příprava: Zapékací mísu vymažeme lžící másla a troubu připravíme k předehřátí na 190 °C.
- 2Těstoviny: Ve vroucí osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme těstoviny do poloměkka. Vařené těstoviny scedíme a uchováváme do zapékání na teplém místě. Sýry Mozzarellu a Parmezán nastrouháme. Bazalku natrháme na jednotlivé lístky. V sýru Ricotta rozmícháme 2 celá vejce a směs ochutíme pepřem a solí.
- 3Polovinu vařených těstovin rozložíme do vymazané zapékací mísy, potřeme těstoviny polovinou sýrové pomazánky, na sýrovou vrstvu rozložíme lístky bazalky a posypeme polovinou nastrouhané Mozzarelly a polovinou nastrouhaného Parmezánu. Pak celý postup zopakujeme a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
- 4Servírování: Pokrm servírujeme horký, rovnou z trouby. Jednotlivé porce ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.