Sýrový nákyp z těstovin

125 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
663 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: Zapékací mísu vymažeme lžící másla a troubu připravíme k předehřátí na 190 °C.
  • 2
    Těstoviny: Ve vroucí osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme těstoviny do poloměkka. Vařené těstoviny scedíme a uchováváme do zapékání na teplém místě. Sýry Mozzarellu a Parmezán nastrouháme. Bazalku natrháme na jednotlivé lístky. V sýru Ricotta rozmícháme 2 celá vejce a směs ochutíme pepřem a solí.
  • 3
    Polovinu vařených těstovin rozložíme do vymazané zapékací mísy, potřeme těstoviny polovinou sýrové pomazánky, na sýrovou vrstvu rozložíme lístky bazalky a posypeme polovinou nastrouhané Mozzarelly a polovinou nastrouhaného Parmezánu. Pak celý postup zopakujeme a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
  • 4
    Servírování: Pokrm servírujeme horký, rovnou z trouby. Jednotlivé porce ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.