Sýrový pudink s houskou
47 min.
Ingredience
- 260gramůSýr Ementál (Primátor)
- 260gramůŽemle tuková
- 20gramůPažitka
- 300mililitrůMléko polotučné
- 6kusůVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
103 mg
Cukr
305 mg
Postup přípravy
- 1Bílou housku nebo veku nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle osmažíme dorůžova. Do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, většinu nastrouhaného sýru, posekanou pažitku, mletý pepř, sůl a šlehačem rozšleháme. Do pekáčku nasypeme kostičky housky, zalijeme mléčnou směsí, posypeme zbytkem sýru, pekáček vložíme do trouby a přibližně půl hodiny pečeme.
- 2Vychladlý pudink nakrájíme na kostky, upravíme na tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.