Sýrový salát s mrkví
20 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Čedar
- 200gramůJablka
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 15gramůPetržel kudrnka
- 15gramůPažitka
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
46 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Celer s mrkví očistíme, nakrájíme na kostičky a povaříme 5 minut v osolené (cca 3/4 lžičky) vodě, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Čedar nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Pažitku s petrželkou posekáme najemno a promícháme.
- 2Do mísy nasypeme celer s karotkou, přisypeme jablka, osolíme, opepříme, posypeme sýrem, bylinkami a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme majonézu a ochutíme citronovou šťávou.
- 3Před podáváním vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.