Sýrový salát s mrkví

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
46 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer s mrkví očistíme, nakrájíme na kostičky a povaříme 5 minut v osolené (cca 3/4 lžičky) vodě, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Čedar nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Pažitku s petrželkou posekáme najemno a promícháme.
  • 2
    Do mísy nasypeme celer s karotkou, přisypeme jablka, osolíme, opepříme, posypeme sýrem, bylinkami a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme majonézu a ochutíme citronovou šťávou.
  • 3
    Před podáváním vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.