Syrský falafel
40 min.
Ingredience
- 250gramůCizrna
- 1špetkaSoda jedlá
- 1kusCibule
- 4kusyPetržel - nať
- 4kusyKoriandr čerstvý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 0,3litrOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
77 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Římský hrách (cizrnu) smícháme se sodou, zalijeme vodou a do druhého dne necháme namáčet.
- 2Oloupeme cibuli a česnek a nadrobno nakrájíme. Bylinky propláchneme, osušíme, lístky otrháme, nasekáme je a smícháme s namočeným hrachem, cibulí a česnekem. Romixujeme na pyré. Vzniklou hmotu promícháme s kypřicím práškem a kořením. Ochutíme solí a vytvarujeme kuličky.
- 3Olej rozpálíme a kuličky v něm smažíme cca 4-5 min. dohněda. Necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme.
- 4Jako přílohu můžeme použít jogurt dochucený římským kmínem a harissou, doplnit můžeme zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 7. 2017
Syrský falafel
To vypadá zajímavě 😁