Sytá hovězí polévka s pórkem a fazolovými výhonky
165 min.
Ingredience
- 400gramůTelecí hruď
- 1lžíceKoření pěti vůní
- 28gramůPórek
- 20gramůČesnek
- 600litrůVoda pitná
- Omáčka
- 18mililitrůOmáčka sojová světlá
- 28gramůPórek
- 20gramůČesnek
- 3mililitryOlej stolní
- 1lžícePaprika mletá pálivá
- 100gramůHasivka orličí
- 100gramůKolokázie
- 200gramůFazole mungo
- 100gramůCibulka jarní
- 2gramySůl
- 600mililitrůVoda pitná
- 6,5mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oddenky hasivky orličí a stonky kolokázie opláchneme a necháme máčet ve studené vodě. Hovězí maso namočíme na hodinu do vody, aby z něj vyšla všechna krev. Poté maso přivedeme k varu v hrnci s vodou a vaříme na mírném ohni přibližně hodinu. Než se maso uvaří, připravíme kořenicí zeleninu do polévky: česnek, pór a jarní cibulku oloupeme, česnek utřeme, cibulku nasekáme na jemno a očištěný pór rozsekáme na kolečka. Po hodině přidáme do vývaru utřený česnek, pórek a vývar, poté vaříme dalších 30 minut. Následně vývar odstavíme z ohně, necháme ho chvilku zchladit a přecedíme přes utěrku. Stonky kolokázie natrháme na malé kousky, oddenky hasivky orličí nakrájíme na nudličky přibližně 7 cm dlouhé. Z fazolových výhonků odkrájíme spodky a propláchneme je pod tekoucí vodou, jemně je prosolíme. Ingredience kořenicí omáčky a marinády smícháme. Hovězí maso nakrájíme na 6 cm dlouhé nudličky (po vláknu) a nudličky masa obalíme v kořenicí omáčče. Dvě minuty necháme spařit výhonky fazolí, po dobu jedné minuty dáme spařit pórek. Poté smícháme máčené kousky hasivky orličí, stonky kolokázie a výhonky fazolí s nasekanou cibulí i kořenicí marinádou. Vývar vlijme do hrnce, přivedeme k varu a na mírnějším ohni vaříme 40 minut. Uvařený vývar dochutíme solí, krátce povaříme a horký podáváme.
- 2Paprikový olej: paprikový olej připravíme tak, že v rendlíku s rozehřátým stolním olejem rozmícháme lžíci mleté papriky a půl lžičky utřeného česneku, poté oheň vypneme a směs ještě 2 minuty mícháme. Nakonec ji přecedíme přes jemné sítko.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.