Sytá polévka s vepřovým bůčkem a kapustou
90 min.
Ingredience
- 1,3decilitryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 4kusyNové koření celé
- 350gramůKapusta hlávková
- 2lžícePetržel - nať
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 500gramůVepřový bok
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
69 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřový prorostlý bůček omyjeme, dáme do hrnce se studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Jakmile se začne polévka vařit, snížíme teplotu a pod pokličkou maso vaříme pomalu 1 hodinu.
- 2Do polévky přidáme sůl, celý pepř, celou očištěnou cibuli a nové koření. Očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky. Přibližně po 45 minutách vaření, vyjmeme cibuli a koření. Do polévky doložíme kapustu, petrželku a vaříme společně s bůčkem doměkka.
- 3Uvařené maso vyjmeme z polévky, pokrájíme ho na porce a rozdělíme ho na malé talířky. Do hlubokých talířů nalijeme polévku, kterou servírujeme zároveň s masem. K polévce a masu podáváme bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.