Tabbouleh
20 min.
Ingredience
- Bulgur
- 175gramůPšenice - obilky
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůOkurky
- 150gramůPaprika zelená
- 2lžíceBazalka
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůCitronová kůra
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bulgur uvaříme v osolené vodě a vaříme, dokud nezměkne. Mezitím přivedeme vodu v kastrůlku k varu a uvaříme po dobu 10 minut vejce, dáme je pod tekoucí vodu, oloupeme je a rozmačkáme.
- 2K bulguru přidáme cibuli, nastrouhanou okurku, rozetřený česnek, zelenou papriku nakrájenou na nudličky, olivový olej, citronovou a limetkovou šťávu, nasekanou bazalku, kůru z citronu, osolíme opepříme a vše pořádně promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.