Táborská masová kapsa
20 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice
- 1kusCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 4lžíceKečup
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceOlej olivový
- 0,54decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
615 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.
- 2V misce smícháme z vajec, piva a mouky těstíčko.
- 3Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa potřeme z jedné strany hořčicí, posypeme nakrájenou slaninou a cibulí, přeložíme a proti rozevření zajistíme párátky. Masové kapsy obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji v pánvi ze všech stran doměkka, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat.
- 4Maso na servírovacím talíři polijeme kečupem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.