Táborská roštěná

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
453 mg
Cukr
150 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájené roštěnky naklepeme, nařízneme po okrajích blány, osolíme a opepříme.
  • 2
    Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky a necháme osmahnout dorůžova na mírně rozehřáté slanině, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Zalijeme trochou vývaru.
  • 3
    Na pánvi v rozpáleném sádle prudce opečeme roštěnky. Dáme je dusit na slaninu s česnekem.
  • 4
    Po změknutí je vyndáme a necháme šťávu vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře provaříme.
  • 5
    Procezenou šťávu necháme přejít varem a pak do ní vložíme roštěnky.
  • 6
    Podáváme se šumavským knedlíkem či vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 7. 2015
Táborská roštěná
Táborskou roštěnou miluji,no a stylově...jsem z Tábota.Relativně snadná příprava a výsledek dtojí za to...
Anonymní uživatel
ne 26. 7. 2015
Táborská roštěná
😉