Táborská roštěná
60 min.

Ingredience
- 60gramůČesnek
- 50gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1šálekHovězí vývar základní
- 15gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
453 mg
Cukr
150 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájené roštěnky naklepeme, nařízneme po okrajích blány, osolíme a opepříme.
- 2Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky a necháme osmahnout dorůžova na mírně rozehřáté slanině, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Zalijeme trochou vývaru.
- 3Na pánvi v rozpáleném sádle prudce opečeme roštěnky. Dáme je dusit na slaninu s česnekem.
- 4Po změknutí je vyndáme a necháme šťávu vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře provaříme.
- 5Procezenou šťávu necháme přejít varem a pak do ní vložíme roštěnky.
- 6Podáváme se šumavským knedlíkem či vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 7. 2015
Táborská roštěná
Táborskou roštěnou miluji,no a stylově...jsem z Tábota.Relativně snadná příprava a výsledek dtojí za to...
Anonymní uživatel
ne 26. 7. 2015
Táborská roštěná
😉