Tabouleh
30 min.
Ingredience
- Dresink
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 6lžicCitronová šťáva
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát římský
- 125mililitrůVoda pitná
- 6lžičekCitronová šťáva
- 150gramůKuskus
- 300gramůRajčata
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyPetržel - nať
- 1kusMáta
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou, necháme nabobtnat a vychladnout. Rajčata omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky, okurky rovněž.
- 2Mátu a petrželku omyjeme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme.
- 3Olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř smícháme a dresinkem přelijeme salát. Dobře promícháme a necháme asi půl hodiny odležet.
- 4Římský salát omyjeme, osušíme a listy otrháme až na srdíčko, to nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do salátu, dochutíme solí a citrónovou šťávou.
- 5Zbývající listy salátu upravíme na velkou plochou mísu a rozložíme na ně hotový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.