Tacos s batáty a vejci
45 min.
Ingredience
- 1kusBrambory sladké (Batáty)
- 1lžičkaSůl
- 0,13lžičkaChilli koření mleté
- 0,13lžičkaKmín drcený
- 200gramůFazole červené sterilované
- 1stroužekČesnek
- 4kusyVejce slepičí
- 8kusůTortilla
- 1kusAvokádo
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceCibule
- 2lžíceChilli paprička
- 1kusLimetka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Batáty oloupeme a nakrájíme na osminky. Osolíme, vmícháme olivový olej (jen asi lžíci), chilli koření a kmín. Pečeme 20 minut na 220 °C doměkka.
- 2Mezitím smícháme slité fazole s oloupaným stroužkem česneku, přidáme několik lžic vody a sůl. Přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Poté česnek vyjmeme.
- 3Na zbylém oleji smažíme vejce – která jsme rozšlehali se solí a pepřem. Smažíme je na omeletu – ve dvou fázích, takže nakonec budeme mít dvě omelety. Nakrájíme je na čtvrtiny.
- 4Tortily ohřejeme a na každou dáme několik kousků batátů (vidličkou je trochu rozmázeneme), fazole a čtvrt omelety. Posypeme cibulí, koriandrem a chilli papričkou. Nahoru dáme ještě plátky avokáda. Zarolujeme nebo přehneme a podáváme se skrojky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.