Tacos s mečounem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyFilé z mečouna
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyChilli paprička
- 3kusyRajčata
- 1kusKoriandr čerstvý
- 6kusůTortilla
- 1kusSalát ledový
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Steaky z mečouna grilujeme na grilu 2-3 minuty z každé strany. Necháme trochu vychladnout, odstraníme kůži a rybu nadrobíme do mísy.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přidáme drcený česnek, nasekanou cibuli a zelené čili. Smažíme asi 5 minut, až bude cibule měkká.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme na kostky. Přidáme k cibulové směsi, promícháme, přidáme rybu a dusíme 5 minut při nízské teplotě. Přidáme nasekaný koriandr a dusíme 1-2 minuty, okořeníme dle chuti.
- 4Kukuřičné tortilly napaříme, aby byly ohebné, na každou položíme trochu salátu a rybí směs. Přehneme na polovic a podáváme s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.