Tacos s trhaným hovězím

120 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodu a přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 60-90 minut.
  • 2
    V míse smícháme mouku se solí, po částech přilijeme teplou vodu a hněteme 3-4 minuty na pomoučněném válu. Zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočívat. Maso vyjmeme z hrnce, necháme trochu vychladnout a natrháme na kousky.
  • 3
    Těsto na tortilly rozdělíme na 6 stejných kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 6 placek o průměru 15-20 cm. Každou tortillu opečeme na suché pánvi 15-20 vteřin z každé strany, udržujeme teplé.
  • 4
    K natrhanému masu přidáme oregano, kmín a dobře promícháme. Do pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme 3-4 minuty, doměkka. Přidáme maso a dobře prohřejeme a promícháme.
  • 5
    Na každou tortillu položíme kousek salátu, maso a salsu, přeložíme napůl a podáváme s plátky limety. Ozdobíme čerstvým koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.