Tacos s trhaným hovězím
120 min.
Ingredience
- 150gramůMouka kukuřičná
- 120mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyOregano sušené
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1kusLimetka
- 1kusSalsa rajčatová
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodu a přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 60-90 minut.
- 2V míse smícháme mouku se solí, po částech přilijeme teplou vodu a hněteme 3-4 minuty na pomoučněném válu. Zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočívat. Maso vyjmeme z hrnce, necháme trochu vychladnout a natrháme na kousky.
- 3Těsto na tortilly rozdělíme na 6 stejných kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 6 placek o průměru 15-20 cm. Každou tortillu opečeme na suché pánvi 15-20 vteřin z každé strany, udržujeme teplé.
- 4K natrhanému masu přidáme oregano, kmín a dobře promícháme. Do pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme 3-4 minuty, doměkka. Přidáme maso a dobře prohřejeme a promícháme.
- 5Na každou tortillu položíme kousek salátu, maso a salsu, přeložíme napůl a podáváme s plátky limety. Ozdobíme čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.