Tacos z Texasu

100 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso si nakrájíme na drobné kousky, které vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí přibližně 1,5 hodiny. Po změknutí masa odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Do větší mísy vložíme vychladlé uvařené maso, přidáme k němu avokáda nakrájená na kousíčky, jemně nasekanou šalotku nebo cibuli a nakrájená rajčata. Vše společně důkladně promícháme.
  • 3
    Do malé nádobky rozmačkáme česnek, přidáme limetkovou nebo citronovou šťávu, olej, tabasco, koriandr, kmín a vše promícháme. Tuto směs přidáme do mísy k masu a opět promícháme, aby se nám vše pěkně spojilo. Dochutíme.
  • 4
    Tortilly v horké troubě rozpečeme, můžeme rozpéct také na grilu a na každou horkou tortillu rozetřeme hovězí směs. Naplněnou tortillu přeložíme napůl, ozdobíme koriandrovou natí a přidáme trochu rozmačkaného avokáda.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.