Tacos z Texasu
100 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 40mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 3kusyRajčata
- 2kusyAvokádo
- 8kusůTortilla
- 1stroužekČesnek
- 5gramůKmín římský
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 125gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůKoriandr mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůŠalotka
- 6mililitrůTabasco
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso si nakrájíme na drobné kousky, které vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí přibližně 1,5 hodiny. Po změknutí masa odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Do větší mísy vložíme vychladlé uvařené maso, přidáme k němu avokáda nakrájená na kousíčky, jemně nasekanou šalotku nebo cibuli a nakrájená rajčata. Vše společně důkladně promícháme.
- 3Do malé nádobky rozmačkáme česnek, přidáme limetkovou nebo citronovou šťávu, olej, tabasco, koriandr, kmín a vše promícháme. Tuto směs přidáme do mísy k masu a opět promícháme, aby se nám vše pěkně spojilo. Dochutíme.
- 4Tortilly v horké troubě rozpečeme, můžeme rozpéct také na grilu a na každou horkou tortillu rozetřeme hovězí směs. Naplněnou tortillu přeložíme napůl, ozdobíme koriandrovou natí a přidáme trochu rozmačkaného avokáda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.