Tagliatelle Alfredo
35 min.
Ingredience
- 500gramůTagliatelle
- 90gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Parmezán
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
343 mg
Cukr
200 mg
Postup přípravy
- 1Tagliatelle uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhaný parmezán a smetanu a průběžně promícháváme přivedeme k varu. Potom omáčku zvolna vaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Ochutíme ji nasekanou petrželovou natí, solí a pepřem a promícháme s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.