Tagliatelle Carbonara se žampiony
25 min.
Ingredience
- 500gramůTagliatelle
- 150gramůAnglická slanina
- 180gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 65gramůSýr Parmezán
- 10gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůOregano čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
984 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
51 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
821 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2Zatímco se vaří těstoviny, odřízneme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na malé kousky. Smažíme je a na papírových ubrouscích zbavíme přebytečného tuku. Na pánev s tukem vypečeným ze slaniny dáme nakrájené žampiony a smažíme je 2-3 minuty doměkka.
- 3Na plátky nakrájené žampiony, slaninu, oregano a vejce smíchaná se smetanou přidáme do hrnce k těstovinám. Opatrně zahříváme a mícháme, až směs začne mírně houstnout. Odstavíme ji a vmícháme do ní sýr. Podle potřeby osolíme a dochutíme drceným pepřem. Zdobíme snítkami bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.