Tagliatelle s artyčoky
60 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyChilli paprička sušená
- 100mililitrůOlej olivový
- 4kusyTymián čerstvý
- 100gramůRajčata sušená sterilovaná
- 400gramůTagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 50gramůOříšky piniové
- 50gramůSýr Parmezán
- 1baleníArtyčoky sterilované
- 0,5hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
44 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek a nadrobno ho nakrájíme. Připravíme si pánev, na kterou rozdrobíme chilli papričky a spolu s česnekem a s 1 lžící olivového oleje je 2 - 3 minuty osmahneme. Pánev s chilli papričkou stáhneme z plotny, ze zbylého olivového oleje odebereme 2 lžíce stranou a zbytek promícháme na pánvi s papričkou a česnekem.
- 2Otevřeme konzervu artyčokových srdíček a necháme je okapat v cedníku. Poté je překrájíme na půlky. Tyminán a bazalku opláchneme a necháme okapat, otrháme lístky, které nasekáme. Sušená rajčata vyjmeme z nálevu a nakrájíme je na kostičky. Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Připravíme si teflonovou pánev, na které bez oleje opražíme piniové oříšky.
- 3Odložené 2 lžíce olivového oleje rozpálíme na pánvi a přidáme artyčoky, které ze všech stran 4 - 5 minut smažíme. Poté přidáme rajčata nakrájená na kostičky, těstoviny a vše podusíme zhruba 2 minuty. Poté přimícháme olej s osmahnutým česnekem a papričkou, piniová semínka a dochutíme solí. Nastrouháme parmezán.
- 4Těstoviny upravíme na talíře a podáváme s bazalkou, tymiánem a strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.