Tagliatelle s brokolicí a se špenátem
30 min.
Ingredience
- 2kusyBrokolice
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 450gramůTagliatelle
- 45mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
- 10mililitrůŠťáva citrónová
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
6 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
9 g
Cukr
574 mg
Postup přípravy
- 1Brokolici umístíme na pařák, přikryjeme poklicí a vaříme 10 minut v páře nad vroucí vodou. Poté k brokolici přidáme čerstvý špenát, znovu přikryjeme pokličkou a vaříme dalších 5 minut doměkka. Ke konci doby varu posypeme zeleninu nastrouhaným muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Zeleninu přendáme do cedníku.
- 2Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Než se těstoviny uvaří, nakrájíme brokolici a špenát na kousky.
- 3Uvařené těstoviny slijeme. V pánvi zahřejeme olej, přidáme těstoviny a nakrájenou zeleninu. Neustále promícháváme. Pokapeme citronovou šťávou a opepříme. Ihned podáváme posypané nastrouhaným parmezánem a černým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.