Tagliatelle s brokolicovo-sýrovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 600gramůBrokolice
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůTagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr tavený labužník se šunkou a zeleninou
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
13 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 2Brokolici omyjeme a očistíme. Rozdělíme ji na menší růžičky. Silnější stonky oloupeme a nakrájíme je na kostičky.
- 3V hrnci dáme vařit zeleninový vývar, do kterého přidáme brokolicové růžičky a asi 4 minuty je povaříme. Poté brokolici scedíme, vývar nevyléváme.
- 4Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, brokolicové růžičky a osmahneme. Podlijeme 500 ml vývaru a přikryté pokličkou povaříme 8 minut.
- 5Pomocí ponorného mixéru rozmixujeme ve vývaru brokolici na pyré. Do omáčky přimícháme tavený sýr a 30 g nastrouhaného parmezánu. Promícháme a přidáme stopky brokolice, ještě jednou necháme projít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
- 6Tagliatelle upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané nahrubo namletým pepřem a zbylým parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.