Tagliatelle s brokolicovo-sýrovou omáčkou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
13 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Brokolici omyjeme a očistíme. Rozdělíme ji na menší růžičky. Silnější stonky oloupeme a nakrájíme je na kostičky.
  • 3
    V hrnci dáme vařit zeleninový vývar, do kterého přidáme brokolicové růžičky a asi 4 minuty je povaříme. Poté brokolici scedíme, vývar nevyléváme.
  • 4
    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, brokolicové růžičky a osmahneme. Podlijeme 500 ml vývaru a přikryté pokličkou povaříme 8 minut.
  • 5
    Pomocí ponorného mixéru rozmixujeme ve vývaru brokolici na pyré. Do omáčky přimícháme tavený sýr a 30 g nastrouhaného parmezánu. Promícháme a přidáme stopky brokolice, ještě jednou necháme projít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
  • 6
    Tagliatelle upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané nahrubo namletým pepřem a zbylým parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.