Tagliatelle s chobotničkami
55 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramChobotnice
- 2lžíceOlej olivový
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžíceChilli omáčka
- 1kusCibule
- 1lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 425gramůProtlak rajčatový
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
8 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím ostrým nožem vykucháme chobotničky, odstraníme váček s barvivem, odřízneme ústní část, přísavky a špičky chapadel. Očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny.
- 3Nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem restujeme na rozpáleném oleji při střední teplotě, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, víno, chilli omáčku, nasekanou bazalku a ochutíme solí a pepřem.
- 4Omáčku přivedeme k varu, teplotu snížíme a asi 10min provaříme. Poté vložíme chobotničky a vaříme ještě cca 5-10min až změknou.
- 5Tagliatelle rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.