Tagliatelle s chřestem a bylinkami
30 min.
Ingredience
- 155gramůChřest bílý
- 315mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžícePetržel - nať
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
553 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím nakrájíme chřest na malé kousky a při střední teplotě, za stálého míchání, orestujeme cca 2min na rozehřátém másle doměkka.
- 3Přidáme nakrájenou petrželku a bazalku, podlijeme smetanou, ochutíme solí a pepřem. Omáčku ještě asi 2min povaříme.
- 4Poté vmícháme nastrouhaný parmazán a promícháme.
- 5Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.