Tagliatelle s citronovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 6kusůŠalvěj čerstvá
- 6lžicOlej olivový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 400gramůTagliatelle
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
110 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme citron. Důkladně jej omyjeme a pomocí škrabky oškrábeme kůru, kterou poté nakrájíme na nudličky. Z oloupaného citronu vymačkáme šťávu.
- 2Opláchneme lístky šalvěje a osušíme je. Takto připravenou šalvěj nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a lístky nasekané šalvěje fritujeme 2 - 3 minuty. Poté lístky děrovanou naběračkou z oleje vyjmeme. Na stejném oleji osmahneme mouku, do které přimícháme 4 lžíce citronové šťávy a polovinu citronové kůry. Vše podlijeme mlékem a zeleninovým vývarem. Téměř hotovou omáčku povaříme 10 minut za stálého míchání na mírném ohni.
- 3Nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
- 4Mezitím, co se nudle vaří, rozšleháme smetanu se žloutky a přidáme do stále horké omáčky. Poté omáčku stáhneme z plotny a dochutíme solí a pepřem.
- 5Uvařené nudle scedíme a necháme okapat. Naporcujeme je na talíře a přelijeme omáčkou. Teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.