Tagliatelle s citronovou omáčkou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
110 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme citron. Důkladně jej omyjeme a pomocí škrabky oškrábeme kůru, kterou poté nakrájíme na nudličky. Z oloupaného citronu vymačkáme šťávu.
  • 2
    Opláchneme lístky šalvěje a osušíme je. Takto připravenou šalvěj nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a lístky nasekané šalvěje fritujeme 2 - 3 minuty. Poté lístky děrovanou naběračkou z oleje vyjmeme. Na stejném oleji osmahneme mouku, do které přimícháme 4 lžíce citronové šťávy a polovinu citronové kůry. Vše podlijeme mlékem a zeleninovým vývarem. Téměř hotovou omáčku povaříme 10 minut za stálého míchání na mírném ohni.
  • 3
    Nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
  • 4
    Mezitím, co se nudle vaří, rozšleháme smetanu se žloutky a přidáme do stále horké omáčky. Poté omáčku stáhneme z plotny a dochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Uvařené nudle scedíme a necháme okapat. Naporcujeme je na talíře a přelijeme omáčkou. Teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.