Tagliatelle s houbami a bešamelovou omáčkou

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1000 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
59 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetku muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme. Do hotové omáčky vmícháme ustrouhaný sýr Fontina. Omáčku odložíme.
  • 2
    Velkou zapékací mísu vymažeme jednou lžící másla.
  • 3
    Na dvou lžících másla na pánvi deset minut smažíme na plátky nakrájené houby.
  • 4
    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme okapat a vrátíme je do hrnce. K těstovinám přidáme čtyři lžíce másla, našlehané žloutky a zhruba třetinu bešamelu. Směs opepříme, osolíme, řádně promícháme, na závěr lehce vmícháme houby.
  • 5
    Do připravené zapékací mísy vsypeme těstovinovou směs, zalijeme ji zbylým bešamelem, posypeme ustrouhaným ovčím sýrem. Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut, dokud sýr nezezlátne. Hned podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.