Tagliatelle s houbami a bešamelovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový květ
- 6kusůPepř černý celý
- 1plátekMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůSýr Fontina
- 300mililitrůBešamel
- 7lžicMáslo čerstvé
- 350gramůHouby čerstvé
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1000 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
59 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetku muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme. Do hotové omáčky vmícháme ustrouhaný sýr Fontina. Omáčku odložíme.
- 2Velkou zapékací mísu vymažeme jednou lžící másla.
- 3Na dvou lžících másla na pánvi deset minut smažíme na plátky nakrájené houby.
- 4V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme okapat a vrátíme je do hrnce. K těstovinám přidáme čtyři lžíce másla, našlehané žloutky a zhruba třetinu bešamelu. Směs opepříme, osolíme, řádně promícháme, na závěr lehce vmícháme houby.
- 5Do připravené zapékací mísy vsypeme těstovinovou směs, zalijeme ji zbylým bešamelem, posypeme ustrouhaným ovčím sýrem. Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut, dokud sýr nezezlátne. Hned podáváme s hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.