Tagliatelle s hřebenatkami
30 min.
Ingredience
- 200gramůHřebenatka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 1hrstPetržel - nať
- 105mililitrůVývar rybí
- 275gramůTagliatelle
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
354 mg
Cukr
801 mg
Postup přípravy
- 1Hřebenatky obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepáme. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu pro přípravu těstovin.
- 2Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme máslo. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kroužky a jemně nakrájenou chilli papričku zbavenou zrníček. Nakonec vložíme polovinu množství pokrájené petržele. Často mícháme a smažíme 2 minuty při mírné teplotě. Přidáme hřebenatky nakrájené na plátky a za stálého míchání smažíme další 2 minuty.
- 3Do pánve přilijeme koňak a flambujeme. Jakmile plameny pohasnou,přilijeme rybí vývar a dle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a povaříme 3 minuty. Poté pánev přikryjeme poklicí a odstavíme.
- 4Těstoviny vložíme do hrnce a vaříme dle návodu na obalu. Hotové těstoviny slijeme, přimícháme do omáčky a promícháme. Ihned podáváme posypané zbývající petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.