Tagliatelle s krevetami a zeleninou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 200gramůŠpenátový protlak mražený
- 400gramůTagliatelle
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 300gramůCuketa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 5lžicVíno bílé
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
9 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme lžíci oleje, přidáme oloupanou nasekanou cibuli s česnekem, necháme zesklovatět. Přidáme mražený špenát, zvolna zahříváme asi 10 minut.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat.
- 3Na 2 lžících oleje opékáme omyté, na plátky nakrájené cukety asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme očištěné krevety, vše ještě krátce opečeme. Zalijeme 2 lžícemi vína.
- 4Špenát rozmixujeme se zakysanou smetanou a vmícháme zbylé víno. Necháme přejít varem, podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Těstoviny upravíme na talíře spolu se špenátovým pyré, krevetami a cuketami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.