Tagliatelle s krevetami na smetaně
45 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 80gramůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 25gramůChilli paprička
- 15gramůZázvor celý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 200mililitrůVíno bílé
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 350gramůTagliatelle
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Cibulku nakrájíme na kolečka, česnek posekáme najemno, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme krevety, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a osmažíme ze všech stran. Krevety vyjmeme, do oleje v pánvi nasypeme cibuli, česnek, chilli papričku, orestujeme, přilijeme víno, smetanu, přidáme zázvor a vaříme dohusta. Vrátíme do pánve krevety, promícháme s omáčkou, podle chuti dosolíme, dopepříme, provaříme a odstavíme.
- 3Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme krevetovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.