Tagliatelle s kuřecím ragů
60 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1hrstKerblík
- 350gramůKuřecí prsa
- 20gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaProvensálské koření
- 400gramůTagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjem, podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme semínek. Poté je pokrájíme na čtvrtky a položíme na plech slupkou nahoru. Troubu předehřejeme na 200ºC a plech do ní vložíme. Papriky pečeme 10 - 15 minut, dokud se na povrchu nevytvoří černé puchýře. Nato papriky vyjmeme, dáme vychladnout, z vychladlých paprik stáhneme slupku a dužinu na jemno rozkrájíme.
- 2Opláchneme kerblík, osušíme ho a lístky otrháme. Připravíme kuřecí prsa, omyjeme, papírovou utěrkou osušíme, poté krájíme na plátky o tloušťce cca 2 cm.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm z obou stran asi 2 minuty opékáme. Opečené maso vyjmeme a udržujeme v teple. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla, krátce na něm osmahneme rozkrájenou paprikovou dužinu. Podlijeme vývarem.
- 4Oloupeme stroužky česneku a pomocí lisu na česnek je prolisujeme k masu. Dále k masu přidáme 1 - 2 lžičky mleté papriky, podle chuti sladké nebo pálivé (podle toho, zda chceme mít pokrm pikantní) a provensálské koření. Maso povaříme další 2minuty bez pokličky.
- 5Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Parmezán nastrouháme. Uvařené těstoviny scedíme a spolu s 30 g Parmezánu a kuřecím masem je promícháme s omáčkou. Hotové těstoviny dochutíme solí, cayenským pepřem. Posypané kerblíkem a zbytkem Parmezánu podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.