Tagliatelle s lososem
35 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 400gramůLosos - filety
- 250gramůCuketa
- 50gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusČesnek
- 50gramůKopr čerstvý
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme omáčku. Omyjeme plátky lososa a pokrájíme na kousky. Šalotku a kopr jemně nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a lehce rozmačkáme. Cukety pokrájíme na kolečka nebo na tyčinky.
- 2Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a osmažíme na něm nasekanou šalotku, aniž by zhnědla. Přidáme kousky lososa a 2 minuty je smažíme tak, aby zatím ještě nezezlátly. Osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno, necháme ho prudce vyvařit a pak kousky ryb
- 3posypeme koprem.
- 4Do jiné pánve nalijeme zbývající olej a na něm osmažíme lehce rozmačkaný česnek tak, aby ještě nezhnědl. Vyhodíme ho a přidáme pokrájené cukety. Při střední teplotě je 3-4 minuty smažíme, přidáme špetku soli a pepře. Potom cukety vyjmeme a přidáme do pánve s lososem.
- 5Uvařené těstoviny smícháme s horkou směsí lososa a cuket
- 6a nakonec vše ještě posypeme pepřem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.