Tagliatelle s lososovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTagliatelle
- 300mililitrůVývar rybí
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1gramPepř černý mletý
- 300gramůLosos - filety
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60gramůKerblík
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
840 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Filety lososa nakrájíme na kostičky, kerblík posekáme najemno. Do hrnce nalijeme rybí vývar, smetanu a povaříme dohusta. Přidáme kostičky lososa, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme máslo, provaříme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme lososovou omáčkou, posypeme kerblíkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.