Tagliatelle s masovou omáčkou

195 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1080 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
48 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, mrkve, celer a česnek pokrájíme nadrobno. V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začne pěnit, vložíme zeleninu a slaninu nakrájenou na kostičky. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 10 minut, až je zelenina měkká.
  • 2
    Přidáme mleté vepřové a hovězí maso, snížíme teplotu a smažíme 10 minut na mírném ohni. Často mícháme a vařečkou oddělujeme kousky mletého masa. Dle chuti osolíme a opepříme. Znovu promícháme. Smažíme dalších 5 minut, až se směs mírně zredukuje.
  • 3
    Přimícháme nakrájená nakládaná rajčata a 250 ml hovězího vývaru. Uvedeme do varu. Pánev částečně zakryjeme poklicí a dusíme při velmi nízké teplotě 2 hodiny. Během této doby občas zamícháme a přidáváme hovězí vývar, který se pomalu vstřebává a vyvařuje.
  • 4
    Ke směsi přilijeme smetanu a za stálého míchání dusíme bez poklice dalších 30 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Omáčku ochutnáme, dle potřeby dokořeníme. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.