Tagliatelle s masovou omáčkou
195 min.
Ingredience
- 450gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1hrstSýr Parmezán
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůOlej olivový
- 130gramůSlanina vepřová
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 120mililitrůVíno bílé
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1080 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
48 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, mrkve, celer a česnek pokrájíme nadrobno. V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začne pěnit, vložíme zeleninu a slaninu nakrájenou na kostičky. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 10 minut, až je zelenina měkká.
- 2Přidáme mleté vepřové a hovězí maso, snížíme teplotu a smažíme 10 minut na mírném ohni. Často mícháme a vařečkou oddělujeme kousky mletého masa. Dle chuti osolíme a opepříme. Znovu promícháme. Smažíme dalších 5 minut, až se směs mírně zredukuje.
- 3Přimícháme nakrájená nakládaná rajčata a 250 ml hovězího vývaru. Uvedeme do varu. Pánev částečně zakryjeme poklicí a dusíme při velmi nízké teplotě 2 hodiny. Během této doby občas zamícháme a přidáváme hovězí vývar, který se pomalu vstřebává a vyvařuje.
- 4Ke směsi přilijeme smetanu a za stálého míchání dusíme bez poklice dalších 30 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Omáčku ochutnáme, dle potřeby dokořeníme. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.