Tagliatelle s modrým sýrem a ořechy
25 min.
Ingredience
- 75gramůOřechy vlašské
- 500gramůTagliatelle
- 75gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 160gramůHrášek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
33 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlené vlašské ořechy rozložíme v jedné vrstvě na plech a vložíme do trouby na 180 °C. Zhruba po 5 minutách by měly být mírně opražené. Necháme je vychladnout.
- 2Uvaříme těstoviny, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 3V rendlíku rozehřejeme na mírném ohni máslo. Přidáme gorgonzolu, smetanu a hrášek a mícháme asi 5 minut do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny, přidáme vlašské ořechy a promícháme. Jednotlivé porce posypeme čerstvě mletým pepřem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.