Tagliatelle s mořskými plody
35 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 0,5kilogramMořské plody mix
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusFeferony
- 50gramůRajčata
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
- Na těstoviny
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
8 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
527 mg
Postup přípravy
- 1Důkladně očistíme měkkýše.
- 2Na oleji osmažíme rozmáčknutý česnek a najemno nasekanou feferonku. Zvolna uvaříme v kastrolu pod pokličkou měkkýše. Hotové vložíme na pánev s česnekem a feferonkou, na vrch dáme nasekanou petrželkou a přidáme rajče nakrájené na kostičky. Mírně osolíme.
- 3Těstoviny uvaříme „al dente" v osolené vodě, scedíme je a přidáme ke šťávě z mořských plodů. Povaříme, aby šťáva zhoustla.
- 4Těstoviny podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.