Tagliatelle s nivou
45 min.
Ingredience
- 130gramůSýr Niva (Rokfór)
- 350gramůTagliatelle
- 100gramůMeruňky sušené
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50mililitrůMléko polotučné
- 40gramůOřechy vlašské
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700mililitrůVoda pitná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu na obalu v ní tagliatelle uvaříme. Poté je scedíme a necháme okapat.
- 2Nivu a sušené meruňky nakrájíme na kostičky.
- 3Na pánvi zahřejeme smetanu a přimícháme nivu a mléko. Omáčku vymícháme dohladka.
- 4Do horké omáčky přidáme tagliatelle a meruňky, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme. Nakonec pánev odstavíme ze sporáku a přimícháme žloutky a nasekané vlašské ořechy.
- 5Tagliatelle servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.